Önéletrajz

1982. augusztus 11.-én születtem Cegléden.

Szolnokon nőttem fel, ahol általános iskolában ének-zene - német, gimnáziumban pedig ének-zene - angol tagozaton tanultam. A zene, a sport, az utazás, a család és emberek gyerekkorom óta a legfontosabbak az életemben. Állandóan sportoltam. Szinte mindent kipróbáltam, amit meg még nem, azt majd kifogom. Ping-pongoztam, kézilabdáztam, atletizáltam, úsztam, kajakoztam, teniszeztem, kosaraztam, fociztam, kick-boxoltam. A legtöbb felsoroltat versenyszerűen éveken keresztül, kiváló eredményekkel, sok mást pedig csak a mozgás, szórakozás, társaság és a játék élvezete miatt űztem. Csapatsportoknál lelkesedésem és versenyszellemem miatt legtöbbször csapatkapitányként irányítottam. Inkább csapatjátékos vagyok, de az egyéni számokat is nagyon szeretem. 13-14 éves voltam, amikor egy diákolimpiai meccsünk után a felnőtt kézilabda csapatba hívtak meg játszani. Életem egy fordulópontja lehetett volna, de tanulmányaim és a nyelvek ismerete is fontos volt számomra, így maradtam a „minden nap más sportot űzünk” életvitelben. 

1998-ban, Szolnokon egy szórakozóhelyen hívtak meg először egy csocsójátékra. A srácok mozdulatait imitálva, jobban játszottam, mint azt bármelyikünk gondolta volna, és egyszerűen imádtam a játékot. Először hétvégeken jártam játszani, majd szinte mindennapos foglalatosságom lett. 

2000-ben felvételt nyertem a Szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára ének-zene – angol szakra, ahol életem következő szakasza kezdődött. Az előadások és szemináriumok látogatása mellett két énekkarban is énekeltem, melyekkel nemzetközi kórusfesztiválokon vettünk részt, ezek mellett pedig minden nap csocsóztam. 

2003 májusában részt vettem első versenyemen, a Budapesten rendezett II. Magyar Országos Csocsóbajnokságon. Akkori párommal, Dombi Pankával megnyertük a női páros számot, két hét múlva pedig már Bécsben játszottuk a döntőt. Innentől kezdve még inkább minden a csocsóról szólt, állandóan szerveztem a versenyekre utazást.

2004-ben Erasmus ösztöndíjat nyertem Ausztriába a Krems-i Pedagógiai Akadémiára, ahol továbbfejlesztettem német tudásomat, hétvégeken pedig Bécsben versenyeztem. 

Az internet segítségével a szövetségek és a világ csocsósai kapcsolatba kerültek, 8 világbajnokságunk van egy évben, és legalább két országos bajnokság a csocsós országokban. Európában rendszeresen versenyzem, több különböző ország bajnoka vagyok, több Európa- és Világbajnoki címet szereztem. 

2005-ben Kanadából az Ottawa-i Open-ről, 2008-ban a US Open-ről, Atlanta-ból hoztam el két-két aranyat, 2013. novemberében a Malaysia-ban rendezett Világbajnokságon pedig egy ezüsttel és két arannyal tértem haza.

2004 óta tanítok angolul, fordítok és tolmácsolok. Apartman-értékesítéssel, ingatlanfejlesztéssel, zenekarok menedzselésével is foglalkoztam. Dolgoztam a Down Alapítványnál, több otthonban sportoltattam a mentális és/vagy testi fogyatékkal élőket Budapesten. 2007-8-ban közreműködtem az amerikai Inside Foos Productions munkálataiban, mely nagyobb bajnokságok rögzítésével és kommentárjával foglalkozik, illetve 2004 óta tagja vagyok a Nemzetközi Csocsó Szövetség Női Bizottságának és 2009-ben léptem be az Education Commission-be is. 

2006 óta keresnek és hívnak meg bemutatót tartani, játszani a gyerekekkel, versenyeket szervezni különböző rendezvényeken, iskolákban, rehabilitációs otthonokban, igény szerint pedig edzéseket tartok és csapatokat készítek fel versenyekre. 

2008-ban megnyertem a fél-profi női páros és vegyes páros versenyt az Atlanta Open-en az USA-ban.

2010-ben megnyertem az első Világbajnoki címet az olasz legendával, Artuo Calettával Prágában és megkaptam az Angol tanári diplomámat. 

2011-ben megnyertem a második Világbajnoki címet Jamal Alallou-val (GER) Ausztriában. 

2012-ben megnyertem a harmadik Világbajnoki címet Ryan Moore-val (USA) Lengyelországban. 

2013-ban én voltam az a szerencsés, akit az N-Ware Software & Consultancy Ltd szponzorált, a sikeres együttműködés révén pedig a BILLZONE.EU arca lehettem egy évig. A támogatásukkal jó pár nemzetközi versenyen vehettem részt, köztük eljutottam egy Világbajnokságra Malajziába is, ahonnan 2 arannyal és egy ezüsttel tértem haza. Az évet pedig a világranglista 4. helyén zártam. Ezúton is szeretném megköszönni az egy éves közös utunkat! Nagyon hálás vagyok mindenért!

2013-ban megnyertem a 4. és az 5. Világbajnoki címet vegyes párosban Tony Spredeman-nal (USA) és a női párosban Melanie Loh-hal (MAS) Malajziában. 

Az évet pedig a világranglista 4. helyén zártam. Ezúton is szeretném megköszönni az egy éves közös utunkat! Nagyon hálás vagyok mindenért! 

Eme csodálatos időszak után 5 évre visszavonultam a versenyzéstől. Szolnokra költöztem, és keményen dolgoztam, hogy elindíthassam saját vállalkozásomat angoltanárként. Mindeközben pedig alig vártam, hogy visszatérhessek a csocsó nemzeti és nemzetközi közegébe.

Amikor minden a helyére állt, 2019-ben újra elkezdtem versenyekre járni. Az év olyan volt, mint a hullámvasút. Egyszer fent, egyszer lent. A helyzet az, hogy 2019 óta nagyon sok munkám van, így a csocsózás eléggé a háttérbe került. Gyakorlás nélkül is nyertem kategóriákat különböző versenyeken, aminek nagyon örültem, de emellett sokszor veszítettem, olyan hibákat vétettem, amiket még karrierem elején követtem el. Az 5 éves kihagyás, a gyakorlás hiánya sok hibára késztetett, ami mérkőzésekbe, versenyekbe került, de minden csak idő és felkészülés kérdése volt, hogy újra a nyeregben legyek. 

2019 végén abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy meghívást kaptam egy német csapatba (TSV SCHMIDEN), akikkel az Európai Bajnokok Ligája versenysorozatban versenyezhettem, és a szlovéniai döntőben az előkelő 2. helyezést szereztük meg. Csodás élmény volt.Egy héttel később Prágába utaztam egy nemzetközi versenyre, ahol párosban 1., egyéniben pedig a 3. helyet szereztem meg. Ennyit jelent, ha a kezedben van a játék.  2020 Februárjában, miután 1 éve játszottam Németh Edinával, és szereztük meg az első helyezést Prágában, sikerült itthon is újra elhódítanunk az első helyet a Magyar Országos Bajnokságon.Júliusban újabb verseny, ahol a női egyéni és páros címet is elhódítottam, vegyes párosban viszont a második helyet sikerült elhozni. Szeptemberben a Magyar Bajnokságon újra a topon lehettem, mindhárom fő kategóriámat megnyerve hoztam el a három aranyat!!!  Sajnos márciusban a COVID-19 vírus lecsökkentette a lehetőségeinket, hiszen a legtöbb verseny törölve lett, beleértve a világbajnokságokat is. A következő Világkupa előreláthatóan csak 2022-ben lesz megtartva. Külföldre nem mehetünk, így reméljük, hogy minél előbb, olyan gyorsan, ahogyan érkezett, eltűnik a vírus, és minden visszatérhet a normális kerékvágásba… 2021 júniusában újra megszervezésre kerültek versenyek, így igyekeztem nemzetközi versenyeken is részt venni, köztük Ausztriába, Szlovákiába és Németországba is utaztam, ahonnan szuper eredményekkel tértem haza, köztük két 3. helyezéssel a Leonhart Világbajnokságról. 2021 decemberében jött a hír, hogy a 2020/21-es Magyar Bajnokság összesített eredményei alapján NŐI EGYÉNI és NŐI PÁROS BAJNOK lettem, utóbbi Németh Edinával, illetve a 2. helyen sikerült végeznem Virág Antikával vegyes párosban.